31/3/09

5è FORUM D'ESCOLES VERDES


56 escoles del Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès i l’Anoia participen en el cinquè Fòrum Escoles Verdes a Sant Feliu de Llobregat

El director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Frederic Ximeno, el subdirector general de Formació i Desenvolupament del Personal Docent del Departament d’Educació, Joaquim Núñez, i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez, inauguraran demàdimarts, 31 de març, a les 10 hores, el cinquè Fòrum Escoles Verdes, que celebra la setena i última trobada territorial d’aquesta edició al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat. La trobada reunirà 56 centres, entre Escoles Verdes del Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès i l’Anoia i les escoles de l’Agenda 21 escolar de Vilanova i la Geltrú.

Aquests fòrums s’organitzen cada dos anys per promoure la participació activa i l’intercanvi d’experiències entre les escoles que participen en el Programa Escoles Verdes, una iniciativa conjunta del Departament de Medi Ambient i Habitatge i el Departament d’Educació. El Programa, que enguany compleix deu anys, té com a objectiu ajudar els centres a ambientar-se, promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i afavorir l’intercanvi entre els centres que hi participen.

A Sant Feliu, hi assistiran 56 escoles, una d'elles la nostra, CEIP Amat Verdú, amb representants del professorat i de l’alumnat dels centres. Al llarg de tot el mes de març, s’han celebrat set fòrums territorials, en què hi han participat un total de 316 centres educatius de tot Catalunya. Abans del de Sant Feliu, se n’han celebrat a Sabadell (Vallès Occidental), Sant Carles de la Ràpita (Montsià), Juneda (les Garrigues), Cabrera de Mar (Maresme), Ripoll (Ripollès) i Vic (Osona).